Tweelingeninfo september 2021

Hallo allemaal,

Als nieuwe leerkracht op basisschool de Tweelingen wil ik mij graag even voorstellen.
Mijn naam is Sacha Dekker en ik kom uit Eindhoven. Vanaf dit schooljaar ben ik fulltime werkzaam op basisschool de Tweelingen. 
Vorig jaar heb ik vervangen en heb ik de laatste helft van het schooljaar een groep 4 gehad. 
In mijn vrije tijd ben ik graag met vriendinnen. Ik hou van lekker eten en gezelligheid. 
Dit schooljaar ga ik in groep 7 aan de slag, we zijn samen fijn opgestart. 
Ik heb veel zin om er een leuk jaar van te maken!
 
Groetjes,
Sacha
 
 

Beste ouders en kinderen,
 
Ik wil mij graag even aan jullie voorstellen. Ik ben Guy van der Klein en het eerste halfjaar de meester van groep 8. Vorig jaar heb ik op maandag en vrijdag juf Linda vervangen en dit jaar ben ik de vervanger van juf Liz. We zijn dit jaar fijn gestart in groep 8 en ik vind het leuk om weer op De Tweelingen te mogen lesgeven, helemaal in deze gezellige groep! Kort wat over mezelf; ik sport graag (badminton, fietsen, fitness) en ik vind ICT en techniek hartstikke interessant. Ik werk nu ongeveer 10 jaar in het onderwijs en doe dit met veel plezier. Ik hoop dat jullie nu iets meer een beeld hebben van wie ik ben! Mochten jullie vragen hebben, weet mij te vinden aan de Turfveldenstraat.
 
Met vriendelijke groet,
Meester Guy
                                                              
 
Ik ben Dionne Willems en vanaf dit schooljaar werkzaam op basisschool Tweelingen. Ik ben 39 jaar en woon met mijn man en 2 kinderen in Mierlo. In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op de hockeyvelden.
Afgelopen schooljaar hebben jullie afscheid genomen van Rian Guns, intern begeleider op de Planetenlaan, die geniet van haar welverdiende pensioen. Ik heb haar taken overgenomen en ga aan de slag met de leerlingenzorg en hulpvragen over kinderen van leerkrachten en/ of ouders. Wellicht treffen we elkaar in een gesprek of bij de poort aan de Planetenlaan. Ik ben op de dagen dat ik werk regelmatig buiten dus spreek me gewoon aan als je een vraag hebt! Je kunt mij tegenkomen op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag. Tot ziens!
  
 


Agenda:
 
24-09     Vrije dag groepen 1 en 2
29-09     Start kinderpostzegelactie
30-09     kennismakingsavond Turfveldenstraat
04-10     Dierendag
05-10     Studiedag SKPO, alle groepen vrij
06-10     Start kinderboeken week: thema: worden wat je wil
08-10     Open podium groep 1 -5
11-10     NIO toets afname groep 8
14-10     Open podium 6-8
17-10     Afsluiting kinderboekenweek
22-10     Sportdag groepen 1-8
22-10     Begin herfstvakantie  leerlingen vrij om 12.15
22-10    Uitgave Tweelingeninfo
 
 
 
Verjaardagen
                       
01-09 Rayan 1-2c
04-09 Donya 7a
04-09 Lamis 8a
07-09 Ashanti  7a
07-09 Rishano  7-8
09-09 Luciano 7-8
11-09 Ceren 6b
12-09 Achraf  1-2c
13-09 Amani 7-8
13-09 Jayden 6a
13-09 Sarina 1-2a
14-09 Makafui 7-8
14-09 Almira 8a
14-09 Kyle 7-8
18-09 Elize 6b
19-09 Safouane  8a
21-09 Dzhani 6a
24-09 Sue-Avely 8a
26-09 Chanel 1-2c
29-09 Imran 5a
 
01-10 Ahmed 8a
02-10 Jelle 4a
03-10 Melodie 7-8
04-10 Xiuly 7a
04-10 Ali 4a
07-10 Denvy 1-2c
09-10 Sayfedinne 3a
10-10 Teyim 3a
13-10 Joanna 1-2b
13-10 Joëlla 1-2a
14-10 Heaven 7-8
21-10 Igor 5a
22-10 Jayden 5a

 
 
 
 
 
 

Groep 8
 
Door Fatima uit groep 8a:
Vermoeiend
de eerste week was heel vermoeiend, vooral om in te komen na 6 weken vakantie, maar het viel op en gegeven moment wel mee, dus konden we het wel aan.
Lesvakken
Ik vind het enorm fijn dat meneer Guy de eerste week rustig en ontspannen begon, daardoor kon mijn brein weer opwarmen zodat ik weer helemaal tip top de lessen en instructies kon volgen.
Methode
Ik vond het fijn dat we de eerste week werkbladen kregen van rekenen, spelling (etc.), doordat hebben we weer alles op kunnen pakken. (de klas)
Blad
Ik en Almira hebben een blad gemaakt met regels/afspraken die we graag in deze klas willen hebben, in dat blad staat bijv. respect, en daarmee bedoelen we dat we respect voor elkaar moeten hebben en achter elkaars mening staan.
Deurversiering
We hebben met de hele klas een telefoontje getekend en ingekleurd. Daarop staan onze namen om ons beter te leren kennen. Op die telefoontjes staan ook getekende selfies van onszelf. Daarmee zien andere leerlingen en leerkrachten ook een beetje wie wij zijn.
Klassendoos
Luciano heeft een klassendoos gemaakt waar complimenten, vragen en klachten in kunnen. Daar kan je dus anoniem een briefje in doen maar je kan er ook gewoon je naam op schrijven. En dat doen we iedere vrijdagmiddag als we terug zijn van de gym. Zo krijgen we antwoorden op vragen en die vragen kun je aan iedereen stellen. Ook is er iedere week een andere klassendoos vertegenwoordiger, die haalt alle briefjes eruit en leest ze een voor een voor aan de klas.
Weekplanning
De eerste week heeft meneer Guy een paar leuke taken verdeelt over een paar leerlingen. Zo mochten Deaven en Almira een playlist maken op youtube voor de klas. Almira en ik mochten een poster maken voor afspraken en nog veel meer taakjes!
Plekken
De eerste week moesten we op een plek zitten die meneer Guy had gekozen, maar diezelfde vrijdag die week gingen we met de hele klas overleggen over wat de beste plek voor iedereen was. Waar kan je je goed concentreren en goed je werk doen? Daaruit zijn goede slimme plekken gekomen.

 
Groep 1-2a
 
We zijn weer sinds enkele weken gestart en wat wordt er hard gewerkt! We hebben dit schooljaar niet twee, maar 3 kleuterklassen. De klassen zijn nu net wat kleiner en dat was in het begin even wennen. Uiteraard missen we onze oud-klasgenootjes. Gelukkig zien we ze elke dag bij het buitenspelen en er worden ook al vriendschappen gesloten met de nieuwe leerlingen die net 4 jaar zijn geworden en hun start hebben gemaakt in het basisonderwijs.
Het eerste thema van dit schooljaar is heel toepasselijk ‘een nieuw schooljaar’. De huishoek is omgetoverd tot een klaslokaal voor onze klassenpop Raai de Kraai waar de kinderen ‘schooltje’ kunnen spelen. We lezen over Daan die op school zit en kijken naar welke gevoelens daarbij kunnen komen kijken. De klas van Daan lijkt trouwens erg veel op onze klas. Hij heeft ook een huishoek en een bouwhoek, er zijn verkleedkleren, er zijn kinderen aan het puzzelen en schilderen en met water aan het spelen.
  We hebben dit schooljaar ook een nieuwe ICT-methode: Delta de Draak. Deze methode neemt ons de komende weken stapsgewijs mee in de wereld van het programmeren. Heel toevallig begint Delta de Draak over beroepen. Dit is ook het thema van de aankomende Kinderboekenweek. We hebben het al gehad over verschillende beroepen en bij navraag blijkt dat er heel veel kinderen politieagent en juf/meester willen worden later.
 
Kennismakingsavonden
 
Afgelopen dinsdag was er, ondanks de corona maatregelen, een geslaagde kennismakingsavond voor de groepen 1 t/m 5. De kennismakingsavond voor de groepen 6 t/m 8 zal plaatsvinden op donderdag 30 september. Als u dit nog niet heeft gedaan dan kunt u via onze schoolapp intekenen voor deze avond. Er is een tijdslot van 18.00u – 18.30u en een tijdslot van 18.30u -19.00u. 
 
Slow whoop.
 
Was dat even schrikken!  Zit je net rustig te werken of te spelen op de Turfveldenstraat, gaat om 11 uur de slow whoop af. Dat is een rood kastje wat aan de muur hangt en waar een verschrikkelijke herrie uitkomt. Gelukkig wisten we dat het een oefening voor een ontruiming was. Alle kinderen en leerkrachten gingen netjes als groep naar buiten. Ook de leidsters van KDV Billies en alle jonge kinderen hebben meegedaan aan deze ontruiming.  We waren met zijn allen zeer snel buiten.  Gelukkig was het een oefening en weten we wat te doen als het mocht gebeuren. Ook op onze locatie Planetenlaan staat binnenkort een ontruimingsoefening op het programma.

Dag van de leerkracht.
 
Op 5 oktober is het de dag van de leerkracht. De dag van de leerkracht valt in de Nationale Onderwijsweek en is bedoeld als een feestdag voor alle leerkrachten in Nederland. Op deze dag wordt ook wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs.
 
Leuk voor de leerlingen want die zijn deze dag vrij!
 
ONZE LEERLINGEN GAAN (DIGITAAL) OP PAD VOOR DE KINDERPOSTZEGELACTIE!
 
Vanaf woensdag 29 september a.s. gaan ruim 140.000 basisschoolkinderen in Nederland op pad voor de 73e editie van de Kinderpostzegelactie. De leerlingen uit onze hoogste groepen doen dit jaar ook (weer) mee. Ze zamelen daarmee geld in om kinderen kansen te geven op een betere toekomst. Voor kinderen, door kinderen.
 
Thema van de actie: Geef meer kracht
De coronacrisis heeft ingrijpend effect gehad op de levens van alle 1,5 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. De meldingen over huiselijk geweld namen toe, meer kinderen kregen te maken met armoede en thuisonderwijs was niet voor iedereen haalbaar. Hulpvragen gingen vaker dan ooit over mentale problemen zoals eenzaamheid, angst en depressie. De langetermijngevolgen door het abrupt wegvallen van school en sociale contacten worden steeds meer zichtbaar. Met het thema ‘Geef meer kracht’ wil Stichting Kinderpostzegels kinderen helpen om beter uit deze crisis te komen. Daarom wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan projecten die kinderen helpen meer veerkracht te ontwikkelen.
 
Digitale Kinderpostzegelactie
De kinderen kunnen ook digitaal ‘langs de deuren gaan’. Met instructies van bekende YouTuber Dylan Haegens kunnen zij een persoonlijke videoboodschap opnemen. Het videootje kan vervolgens worden verspreid onder familie, vrienden en kennissen die verder weg wonen om ook aan hen de leuke kinderpostzegel producten te verkopen. Zo kunnen de kinderen zich ook vanuit huis inzetten voor andere, kwetsbare kinderen.
 
Kinderpostzegels met Ollie B. Bommel en Tompoes en andere leuke producten
Uiteraard worden er weer Kinderpostzegels verkocht. Dit jaar staan de zegels in het teken van Ollie B. Bommel en Tompoes. De bekende striphelden vieren dit jaar hun tachtigste verjaardag. In 1941 verscheen het eerste verhaal van de in totaal 177 verhalen, geschreven door Marten Toonder (1912-2005). De iconische postzegels (vijf stuks) zijn te koop in combinatie met kaarten óf los, per twee velletjes. De rest van het gave assortiment bestaat uit een theepakket, een shopper, Blossombs, feestdagenkaarten en een pleisterblikje van de Gorgels. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie.
 
We wensen onze leerlingen heel veel plezier en succes!


Cursus Taalverhoging en ouderparticipatie
Voor wie?
Voor ouders/verzorgers van kinderen van basisschool Tweelingen en peuterspeelzaal Billies die beter Nederlands willen leren spreken en begrijpen.
Wat leer je?
Naast dat het een gezellig samen zijn is met een kopje koffie/thee en een koekje leer je ook;
 • beter Nederlands praten en begrijpen, wat je nodig hebt op de school/peuterspeelzaal van je kind.
  Bijvoorbeeld: een gesprekje voeren met de leerkracht/pedagogisch medewerker.
 • Je leert de brieven van de school/peuterspeelzaal lezen en begrijpen.
  Bijvoorbeeld: de nieuwsbrief.
 • Je leert veel nieuwe woorden die met de school/peuterspeelzaal te maken hebben.
  Bijvoorbeeld: de themawoorden.
 • Je maakt kennis en oefent met prentenboeken die in de klas gebruikt worden.
 • Je leert andere ouders kennen die graag de Nederlandse Taal willen verbeteren.
Waar?
Basisschool Tweelingen, boven in de ruimte van de bibliotheek.
Wanneer?
Iedere woensdagochtend van 09.00 – 12.15 uur.

Kosten?
De kosten zijn gratis. Het is wel vereist dat u de inburgeringscursus heeft gedaan.
Aanmelden?
Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan bij de leerkracht of pedagogisch medewerker van uw kind.
 
Interesse in deze leerzame, maar vooral leuke en gezellige cursus? Aanmelden kan via de leerkracht van uw kind.
 
Mijn naam is Batoul Heijdenrijk. Ik werk bij Lumens als pedagogische ondersteuner.
Ouders spelen de belangrijkste rol in de ontwikkeling van hun kinderen. Door de manier waarop je met je kind praat en speelt zal het veel leren. Maar misschien lukt het niet altijd om je kind in zijn ontwikkeling te ondersteunen, bijvoorbeeld omdat je de Nederlandse taal nog niet goed beheerst. Of je hebt vragen over de opvoeding van je kind. Bijvoorbeeld over wat je mag verwachten op welke leeftijd, wat kan je doen als een kind niet luistert of hoe ga je om met social media. Met dit soort vragen kan je bij mij terecht om samen een antwoord te vinden.
Pedagogische ondersteuning voor kinderen van 0 tot 6 jaar is een voorziening uit de sociale basis en is dus gratis voor ouders. We hebben geen wachtlijsten.
Kortom kun je tips en advies gebruiken bij de ondersteuning van je kind en je hebt alledaagse vragen over je kind? Dan kun je contact opnemen met mij en dan kijken we samen wat nodig is.
 
Hartelijke groet,
Batoul Heijdenrijk - Zouhair
06 30885640 
b.heijdenrijk@lumenswerkt.nl
 

GRATIS SPEELINLOOP PEUTERSPEELZAAL BILLIES

 
De speelinloop is voor kinderen tot 2 jaar en 3 maanden.
Daarna mogen kinderen naar de peuterspeelzaal wat in hetzelfde gebouw is. Tijdens de speelinloop mag er 1 ouder bij hun kind blijven.
 
De speelinloop duurt 1½ uur en wordt begeleid door een pedagogisch medewerker. Er worden spelletjes /activiteiten gedaan, gezongen en natuurlijk is er tijd om gewoon lekker te spelen met andere peuters. Ondertussen hebben de ouders dan de tijd voor een gezellig praatje met andere ouders, onder het genot van een kopje koffie of thee! De pedagogisch medewerker heeft ook tijd voor jullie vragen als je bijvoorbeeld ergens niet uitkomt rondom de opvoeding van jullie kind.
 
De speelinloop is iedere woensdag middag van 14.00 uur tot 15.30 uur bij Peuterspeelzaal Billies op de Planetenlaan 28 (in het schoolgebouw van basisschool Tweelingen). De toegang is gratis.
Je mag de eerste keer altijd een keer komen kijken of de speelinloop bij jullie en bij jullie kindje past. Daarna mag je je inschrijven, zodat we voor jullie iedere week een plekje vrijhouden om te komen spelen.

Bij vragen neem hiervoor contact op met
Linda de Jong, Marieke van Reen of Monique Vermaas op telefoonnummer: 040-2566542.