Tweelingeninfo November 2021

Vanuit de directie:
 
De afgelopen weken hebben we alle ouders gesproken over de ontwikkeling van hun kind tijdens het voortgangsgesprek. Alle kinderen hebben in deze periode ook hun rapport mogen ontvangen.  Fijn dat we alle ouders weer een keer hebben gezien en gesproken want we merken dat door alle maatregelen dit er toch veel minder van komt de laatste tijd. We vinden dit uiteraard jammer maar zullen ons toch ook aan geldende maatregelen moeten houden. Daarom vragen we u hier nogmaals om alert te zijn op klachten bij u of uw kind die te maken kunnen hebben met corona. De besmettingscijfers lopen momenteel flink op en ook onder kinderen. Bij klachten vragen wij u dan ook uw kind te laten testen en ons hierover te informeren.
Maar gelukkig is er ook tijd voor leuke en gezellige dingen. Afgelopen zaterdag is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Ook op school volgen we Sinterklaas en zijn Pieten en hopen we natuurlijk dat ze ons op 3 december weer een bezoek komen brengen. Ook mogen de kinderen hun schoen op school zetten. En zullen de kinderen in de groepen 6 t/m 8 elkaar verrassen met een surprise. Meer informatie hierover krijgt u via de leerkracht of uw kind.

Agenda:

22-11     studiedag alle leerlingen vrij
03-12     sinterklaasviering / surprises groepen 6 t/m 8
06-12     vrije dag voor alle groepen
16-12     open podium groepen 6 t/m 8
17-12     open podium groepen 1 t/m 5
17-12     uitgave Tweelingeninfo
 
Verjaardagen
                       
20-11 Tychairo 1-2c
20-11 Youssef 1-2a
24-11 Mako 3a
28-11 Davy 5a
 
04-12 Rayan 4a
05-12 Jay  8a
06-12 Ri-Tyson 5a
09-12 Esranur 8a
10-12 Bruno 1-2b
12-12 Yasmina 8a
13-12 Fabian 1-2c
13-12 Ruben 1-2c
14-12 Livia 4a

 
 
 
 
 
 
Foutje in de schoolkalender:
Op 10 december staat er een vrije dag voor de groepen 1 en 2 in de schoolkalender. Omdat alle leerlingen op maandag 6 december al vrij zijn, gaat deze vrije dag voor de kleuters niet door!
 

22 november Studiedag. Deze dag zijn alle leerlingen vrij.
 
  
Terugblik sportdag 2021.
Wat hebben we weer genoten van onze jaarlijkse sportdag!
Alle juffen, meesters en hulpouders waren al vroeg op locatie om voor de kinderen een te gekke sportdag klaar te zetten. Het weer zat mee, het was een beetje koud maar wel droog. Door het sporten was de kou niet meer te merken, iedereen had het er lekker warm van gekregen. In de pauze hadden we water en een banaan (met dank aan de AH Orion) en konden we er weer tegenaan! Aan het einde van de sportdag was het spannend, iedereen ging touwtrekken tegen een andere groep. Groep 8 zelfs tegen alle meesters en juffen! Wat hadden ze het goed gedaan, wat waren ze sterk…. Groep 8 heeft gewonnen! Er is hard gesport, sportief gespeeld en we kijken uit naar de sportdag van volgend schooljaar.
 

Met dank aan AH Orion
 
  
Terugblik Halloween
 
Als het ’s avonds buiten guur en donker is, gebeuren er spannende dingen.  Op woensdag 3 november was het in de vroege avond tijd voor Halloween op het schoolplein van onze locatie aan de Planetenlaan. Zelfs onze juffen en meesters waren veranderd in spoken, monsters en heksen. Door het spelen van spelletjes konden de kinderen snoepjes krijgen. Ook konden ze mooi geschminkt worden.  Soms was het wel even schrikken en best een beetje spannend op het donkere plein wat helemaal versierd was voor Halloween. Ook de kinderen waren helemaal in stijl verkleed. Het was in ieder geval een geslaagde avond! Dit ook door de hulp van vele ouders. Volgend jaar hopen we dan ook weer een Halloweenavond te kunnen organiseren.
 
Groep 4:
 
Op woensdag 3 november kwam juf Cindy van het Cultuurstation met ons kleien.
De opdracht was om een monster te maken. Dit sloot mooi aan bij de Halloweenviering in de avond.
De resultaten zijn erg................ENG!!!
Juffrouw Cindy komt dit schooljaar nog twee keer met ons werken om weer mooie dingen maken.
We hebben er zin in.
 
Nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek.
 
Op beide locaties wordt de schoolbibliotheek gedeeltelijk vernieuwd.
Het eerst komt de locatie Planetenlaan aan de beurt, later volgt de locatie Turfveldenstraat.
 
Wat betekent dit?
 
Alle boeken van de locatie Planetenlaan die nog thuis zijn dienen uiterlijk dinsdag 23 november op school te zijn.
Heeft u nog boeken thuis dan willen we u vragen om deze op tijd in te leveren.
Alle boeken worden uitgescand en bekeken.
Kapotte en verouderde boeken worden vervangen.
De leerlingen en de leerkrachten hebben aan mogen geven waar hun interesse ligt en wat voor soort boeken ze nog missen.
Samen met juf Inge ( onze mediacoach) en Andrea ( zij helpt bij het samenstellen van de collectie ) zijn we aan de slag gegaan en zijn er veel nieuwe boeken uitgezocht.
Om alle boeken weer een plaats te geven in de vernieuwde bibliotheek is de locatie Planetenlaan
ongeveer twee weken niet toegankelijk voor het uitlenen van boeken.
Zodra er weer gebruik van gemaakt kan worden krijgt u dit via de mail te horen.
 
Groep 7:
 
We hebben bij de planetenlaan Halloween gevierd.
Er stonden allerlei kraampjes en leuke activiteiten.
Eerst moest je jezelf inschrijven, daarvoor heb je een papiertje gekregen, als je dat hebt gedaan kreeg je een uitnodiging. Je kunt dan naar binnen, in de entree als je binnen bent staan er leuke dingen te wachten, er waren heel veel dingen te doen zoals, een foto
maken, een toren wc-papieren omgooien, blikjes omgooien, op een rode loper lopen, drinken en chips eten en je kon jezelf zelfs schminken! Voor bepaalde activiteiten krijg je zelf snoep, je kunt chatten met je vrienden en lekker spelen.
 
Groep 7/8.
 
Hallo, wij zijn Heaven en Rishano en wij zitten in groep 7-8. Wij gaan jullie wat vertellen over wat we allemaal al gedaan hebben dit jaar. We zijn op bliksemstage geweest bij verschillende bedrijven. Zo zijn we bij de Jumbo, Ministerie van Defensie, Strukton, Trudo en Dynamo geweest. Ook hebben we verschillende middelbare scholen bezocht zoals Frits Philips, Nuenens College en Oude Bossche Baan. We gaan nog naar het Eckart en Henegouwenlaan. Maar je doet nog veel meer in groep 7-8, bijvoorbeeld met techniek. Dat hebben we op maandagmiddag. We bouwen allerlei dingen en ontdekken veel. In groep 8 krijg je ook toetsen, zoals de NIO. Die is best lastig dus onze tip is om goed te blijven oefenen met rekenen, spelling en taal.