Tweelingeninfo maart 2022

Vanuit de directie:
 
Nu de corona-maatregelen zo goed als verdwenen zijn, mogen ouders weer de school in. Afgelopen week zijn de meeste ouders dan ook al weer in de school geweest voor het rapportgesprek. We vonden het erg fijn alle ouders weer fysiek in de klas te mogen ontvangen en met u de ontwikkelingen van uw kind te delen. Vanaf maandag 21 maart is het de bedoeling dat de ouders van de groepen 1-2 de kinderen dan ook weer zelf in de klas komen brengen. De leerkrachten zullen dan ook niet meer op het plein staan om de kinderen op te wachten. Voor de kinderen van de groepen 3 t/m 8 mag een ouder altijd even meelopen wanneer nodig maar we merken dat het voor het ontwikkelen van de zelfstandigheid en het tijdig starten van de lessen fijn is om de kinderen zelf naar de klas te laten gaan. Voor het ophalen van de leerlingen willen wij u vragen weer op het schoolplein op uw kind te wachten. Ook kunnen we nu de maatregelen rondom corona zijn verdwenen weer uitstapjes en speciale activiteiten organiseren. Soms zullen we hierbij ook ouderhulp vragen.
 
De plannen voor onze nieuwbouwlocatie aan de Weegschaalstraat (voorheen sporthal Eckart) vorderen snel. Het ontwerp is klaar, de aannemer is bekend en de verwachting is dat in april de eerste paal de grond in gaat. Binnenkort hopen we u in een aparte mailing of nieuwsbrief verder te informeren over het tijdspad van de bouwplannen.
 
Agenda:
 
22-03     Voorstelling voor de groepen 1-2 in de speelzaal
25-03     Open podium groepen 6 t/m 8
25-03     Vrije dag groepen 1-2
27-03     Start zomertijd
29-03     Schoolfotograaf op school
31-03     Schriftelijk verkeersexamen groep 7
14-04     Uitgave Tweelingeninfo
15-04     Goede vrijdag;  alle groepen vrij
 
Verjaardagen
                       
19-03 Mohammed 7a
19-03 Milan 6b
22-03 Trevor 4a
22-03 Luiza 1-2c
24-03 Lorenzo 7a
26-03 Fatima 8a
27-03 Rayshenne 5a
27-03 Rumaisa 5a
28-03 Aaliyah 6b
29-03 Nouraya 1-2b
 
03-04 Sunaina 6a
03-04 Kenji 8a
06-04 Yaser 7-8
06-04 Jayden 1-2c
08-04 Ayoub 6a
10-04 Rivka 4a
10-04 Yusra 1-2a
12-04 Suvientely 4a
14-04 Ayrton 6b

 
 
 
 
 
Schoolfotograaf:

Op dinsdag 29 maart komt de schoolfotograaf. We hebben dit jaar gekozen voor een andere schoolfotograaf. Dit jaar komt Foto Koch bij ons op school de schoolfoto’s maken. De broertjes-zusjesfoto worden gemaakt vanaf 14.00 uur in de middag. Als u een broertjes-zusjesfoto wil laten maken moet u hiervoor inschrijven. Hiervoor hangt op onze locatie aan de Planetenlijst een intekenlijst.
Hopende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben, mocht u nog vragen hebben dan kunt u terecht bij Juf Jacha of Juf Nathalie.
 
Nieuws uit groep 3.
 
In groep 3 zijn we weer hard aan het werk. Inmiddels zijn we gestart met kern 8. Wat gaat dat toch snel. Ook hebben we een nieuw werkboek. Het heet Humpie Dumpie. Hierin leren we hoe we een verhaaltje moeten lezen maar daarna moeten we ook nog weten waar het over gaat. Dat is soms best lastig.
Laatst hebben we hele mooie spellen gekregen. Het lijkt of we een spel spelen maar eigenlijk zijn we gewoon heel veel aan het lezen.
Want lezen is natuurlijk super belangrijk en gewoon heel erg leuk!
 
 

 

Dierendorpje - Valentijn Productiehuis


Toet toet… Daar is de bus. Wie stapt er in? Wij gaan naar Dierendorpje! Daar is Schaap al en Giraf met zijn lange nek. Kijk, Zebra wil ook mee en Olifant… Past die er wel in? “Miaaauw… je billen zijn te dik, haha!” Hé! Wie roept dat? Ben jij dat rode kat? Ga nou niet weg! Waarom deed je dat? Toet, toet! Oh de bus vertrekt! Ben jij ook zo benieuwd wat de dieren allemaal gaan beleven? Kom, dan gaan we er naartoe! We gaan het dorpje binnen, dus sla het boek maar open. Nu kan de pret beginnen.
Deze voorstelling is 22 maart voor de groepen 1 en 2 te zien in onze speelzaal
 
Extra beveiling op de poorten bij de Planetenlaan.
 
Sinds enige tijd is er op de locatie Planetenlaan een extra beveiliging op de poorten geplaatst. Door het klepje omhoog te doen, maakt u de poort open. Graag na gebruik dit klepje voor de veiligheid van onze kinderen weer sluiten.
 
Kies je sport
 
Volgende week worden weer de boekjes uitgedeeld voor Kies je Sport en deze keer ook uitgebreid met Kies je Kunst. Even kort samengevat: Kinderen  kunnen kiezen uit een sport of kunstactiviteit waar ze kosteloos of tegen zeer kleine betaling bij een vereniging of club kennis kunnen maken. Dit project loopt vanuit de Gemeente bij alle basisscholen. Kies je sport bestond al langer maar deze keer dus ook uitgebreid met Kies je Kunst.
 
Groep 7-8
 
Hallo ik ben Melodie en ik zit in groep 8  
Hallo ik ben Amani en ik zit in groep 7  
 
Dit is onze klas:  
Wij gaan dit jaar naar kamp, het is voor groep 7 de 1ste keer en voor groep 8 de laatste keer. De meeste kinderen van groep 7 vinden het spannend maar ze hebben er ook zin in. We hebben een leuke en gezellige klas. We maken veel lol samen, soms is het hard doorwerken maar het lukt ons wel. De juf helpt ons goed en we leren veel van elkaar. We leren met elkaar omgaan en vrienden maken. Groep 7 heeft deze week hun rapporten gekregen. Je ziet dat ze zijn gegroeid en dat ze ontzettend hun best doen. Dat geldt ook voor groep 8. We doen samen leuke activiteiten en daar hebben we veel lol mee. We hebben ook een hele lieve juf, ze helpt ons overal mee. Wij zijn heel blij met een juf zoals zij. 
 
Groetjes Amani en Melodie (groep 7/8)