Tweelingeninfo januari 2022

Op school of toch online les:
 
Na een kerstvakantie van drie weken was het fijn om op 10 januari de meeste kinderen weer in de klassen te zien. Helaas kregen we al snel te maken met de nodige positief geteste leerlingen en vervolgens ook leerkrachten. De afgelopen anderhalve week zaten er dan ook de nodige klassen in quarantaine en waren ook veel meesters en juffen afwezig vanwege corona. Gelukkig zijn deze week de regels rondom quarantaine versoepeld en zijn de meesten van ons dan ook weer terug op school. Komende week verwachten we alle groepen weer terug. Heel knap hoe iedereen zo snel weer kon omschakelen naar thuisonderwijs en online werken. De kinderen hebben in ieder geval hard hun best gedaan om ook thuis aan hun schoolwerk te werken. Toch was het allemaal wat onrustig en was het weer even anders.
 
Eigenlijk hadden we deze week moeten starten met de cito-toetsen in de groepen 3 t/m 8. De afname van deze toetsen zullen we nu wat naar achter schuiven zodat alle kinderen goed voorbereid met deze toetsen aan de slag kunnen. Ook zullen de rapportgesprekken hierdoor opschuiven. Binnenkort ontvangt u hier meer bericht over. Wel blijven de adviesgesprekken voor groep 8 onveranderd in de planning. Dit vanwege de aanmeldweek van het Voortgezet Onderwijs. We hopen in iedere geval de komende weken weer hard met de kinderen te kunnen gaan werken in de eigen klas.
 
Agenda:
 
02-02     Start voorleesdagen
04-02     Vrije dag groepen 1-2
07-02     Studiedag, vrije dag voor alle leerlingen
09-02     Voorstelling groepen 3 t/m 5
14-02     Valentijnsdag
18-02     Uitgave Tweelingeninfo
 
Maandag 7 februari zijn alle leerlingen vrij in verband met een studiedag

Verjaardagen
                       
29-01 Sulayman 1-2a
30-01 Cennet 7a
31-01 Rania 7a
31-01 Ri-Zion 1-2b
31-01 Charity 3a
 
 
01-02 Rojwan 7-8
02-02 Norvielly 5a
03-02 Imaani 3a
03-02 Mohamad 4a
09-02 Ecrin 8a
15-02 Maida 4a
15-02 Jalaisa 7-8
18-02 Amy 7a

 
 
 
 
 
 
 

 
 Voorleesontbijt
 
Door alle online lessen de afgelopen dagen hebben we de start van de nationale voorleesdagen moeten uitstellen. Deze starten we voor de groepen 1 t/m 5 nu op woensdag 2 februari 
 
 
Groep 6
 
 Het is weer zover: thuisonderwijs. Afgelopen maandag hebben de kinderen allerlei spullen opgehaald zodat ze thuis aan de slag konden. Gelukkig heeft groep 6 sinds dit schooljaar Chromebooks, waardoor het allemaal net wat makkelijker gaat. Wat vinden onze kinderen eigenlijk van thuisonderwijs?
 
Shywastamie: Ik vind online les wel leuk! Aan de andere kant ook niet, want ik kan nu niet naar buiten omdat we in quarantaine zitten. Daarnaast wil ik liever gewoon elke dag naar school.
 
Jan: Ik vind het wel fijn om thuis te zijn omdat we nu minder hoeven te doen, maar ik vind het ook wel saai omdat je niet naar buiten kan.
 
Esilya: Het is allemaal snel gegaan, ineens kregen we weer thuisonderwijs. Ik vind het niet zo fijn, want ik wil gewoon de klas en mijn vriendinnen in het echt zien. Je kunt nu alleen maar de hele dag binnen zitten en dat is niet leuk.
 
Voorstelling:
 
Op woensdag 9 februari zal onze speelzaal omgebouwd worden tot een echt theater. De voorstelling heet:
 “Ieorg Idur” en zal gegeven worden aan de leerlingen van de groepen 3 t/m 5.