Tweelingeninfo januari 2021

Vanuit de directie….
 
Wat een rare tijden! Ondertussen zijn de kinderen al vanaf 16 december thuis aan het werk voor school. En dit lijkt ook nog wel een aantal weken te gaan duren. We snappen dat dit voor de kinderen maar ook zeker voor de ouders niet altijd makkelijk is. Het is natuurlijk ook veel gezelliger om met elkaar in de klas aan het werk te zijn, elkaar te spreken en samen dingen te kunnen doen. We vinden dat jullie het thuiswerken en het volgen van de online lessen super goed doen maar we missen jullie wel in de school en in de klas.
Deze Tweelingeninfo ziet er dan ook anders uit dan u van ons bent gewend. We kunnen namelijk nog niet zeggen wat de planning voor de komende periode gaat worden en ook vanuit de groepen kunnen we weinig laten zien. We hebben geprobeerd toch iets te laten zien over hoe het thuiswerken er nu aan toe gaat. Voor de meeste kinderen thuis, voor andere bij een oppas of in de noodopvang op school. We hopen in ieder geval dat we jullie weer snel allemaal op school mogen begroeten. Maar tot die tijd: zet hem op met thuiswerken en chat of mail met je meester of juf als er vragen zijn.
 
Verjaardagen
                       
17-01 Jan 5a
20-01 Jaylen 4a
20-01 Eldryson 1-2b
25-01 Badr 5b
25-01 Asenath 1-2b
30-01 Cennet 6a
31-01 Rania 6a
31-01 Charity 1-2b
 
01-02 Rojwan 6-7 02-02 Norvielly 4a 03-02 Imaani 1-2a 03-02 Mohamad 3a 09-02 Ecrin 7a  
 
     
Groepen 1-2A:
 
Ook bij de kleuters hebben we online les via teams. Op dit moment zijn we bezig met thema 'de winkel'. De kinderen in groep 1a hebben dan ook thuis schoenen verzameld voor de schoenenwinkel. Met de schoenen hebben we leuke opdrachten gedaan. Zo hebben de kinderen de schoenen van laag naar hoog neergezet. En gekeken welke schoenen zijn nu het grootst? En welke het kleinst? Welke kleuren hebben de schoenen? Zijn alle schoenen hetzelfde, welke zijn anders? Maar ook, zoek de paren bij elkaar.
Wat was dit ontzettend leuk om te doen! Sommige papa's en mama's deden ook gezellig mee, bedankt voor jullie hulp!
 
Groepen 1-2B:
 
Ook met groep 1-2b zijn we gestart met de ontmoeten van elkaar via Teams. Groep 2 heeft samen met juf Daniëlle zo veel mogelijk woorden met de letter g (de letter waar we nu mee bezig zijn) geprobeerd te bedenken. En kijk toch eens hoe veel woorden de kinderen van groep 2B samen hebben verzonnen! Het was erg leuk om het nu eens zo te doen, met een klein beetje hulp van de broers en zussen die erbij waren! 
 
Werk in uitvoering.. Nieuwbouw:
 
Op de locatie van onze nieuwbouw is inmiddels de start gemaakt met het slopen van de sporthal.
 
Groep 3:
 
Vanmorgen zijn alle spullen weer opgehaald voor het thuiswerken. 
Helaas gaan we nog even door op deze manier. 
Maar wat doen jullie het goed zeg! Elke dag zien we jullie in de online-les. En doen jullie super goed je best. Het is fijn dat we elkaar op deze manier toch nog een beetje kunnen "zien".
We hopen dat we jullie snel weer op school kunnen zien, tot die tijd zeggen we; Ga zo door!
 
Groep 4:
 
Maandag 18 januari lagen de materialen weer klaar om opgehaald te worden.
Het was fijn om de kinderen weer te zien zonder beeldscherm ertussen.
We zullen nog zeker drie weken thuisonderwijs volgen.
 
Alle kinderen, hun ouders en vaak ook oudere broers of zussen zorgen ervoor dat het online werken goed verloopt.
Als juf ben ik daar erg blij mee en trots op.
 
Zet nog even door๐Ÿ‘๐Ÿ‘
Succes weer de komende weken en tot de volgende online les.
 
Groetjes, juf Mieke
 
Groep 5A:
 
Lege gangen, lege klassen en een leeg schoolplein. 
Helaas zal dit nog even zo te blijven. 
Gelukkig zien we alle kinderen elke dag online via teams, daarbij hebben we eerst even tijd om te kletsen, waarna we snel aan de instructie beginnen. 
Tijdens de instructie doet iedereen zijn best om op te letten. In het begin was het even lastig: verbinding maken, handje opsteken, en hoe moet mijn geluid ook weer aan? Nu gaat dit steeds beter en sneller. 
Ik ben ontzettend trots op alle kinderen van groep 5a die elke dag weer vrolijk voor de camera zitten!
 
Juf Lisanne
 
 
Groep 5B:
Groep 5b is thuis ontzettend hard aan het werken. Daarnaast doen we regelmatig een leerzame Kahootquiz of bijvoorbeeld het spel ''ren je rot''. Zoals jullie op de foto kunnen zien moesten de kinderen zo snel mogelijk een vork scoren en voor de camera houden.
 
 
Groep 6:
 
Ondanks het lege klaslokaal is het in groep 6 toch volle bak! Er wordt hard gewerkt hoor. Blijf zo doorgaan jongens en meisjes. Keurig! 
 
Groep 7:
 
Ik vind het gek dat we online les hebben. Maar ik vind het wel fijn dat we tenminste nog contact hebben. Ik heb ook los contact met mijn vriendinnen via Whatsapp.
Ik vind wel dat thuis zitten een voordeel heeft, want ik kan iedere dag met mijn vrienden uit de buurt spelen. Dan bouwen we een hut, of we gaan naar de boomhut.
Ik heb voor mijn gevoel minder werk. Dat komt doordat in de eerste lockdown mijn vader me les gaf, en deze dingen me al geleerd had.
Martine
 
Groep 6-7:
 
Wat leven we in een gekke tijd, waarbij we nu al drie weken thuisonderwijs hebben. De kinderen van groep 6/7 moeten elkaar een beetje extra missen, omdat zij niet gelijk instructie krijgen. Daarom bellen we af en toe met de hele groep, zodat zij ook even samen kunnen bijkletsen. 
We kijken er allemaal erg naar uit om elkaar weer op school te mogen ontmoeten, helaas moeten we daar nog even op wachten. Het is superknap dat de kinderen en de ouders zo flexibel zijn en thuis zo hard aan het werk zijn! Compliment voor jullie!
 
Groep 8:
 
Ook in groep 8 wordt er thuis hard gewerkt! Van alleen opdrachten maken tot samen lessen volgen, het lukt ze allemaal!