Tweelingeninfo februari 2022

Vanuit de directie:
 
Nog maar een week en het is alweer carnaval. We wisten door alle coronamaatregelen nog niet of en hoe we carnaval op school kunnen vieren. Gelukkig vinden er de komende week de nodige versoepelingen plaats dus zullen we de laatste dag voor de vakantie dan ook zeker carnaval vieren op school. In een aparte mail krijgt u hierover binnenkort de nodige informatie. Komende week zullen de kinderen van groep 8 hun schooladvies voor het Voortgezet Onderwijs krijgen. Fijn dat we deze gesprekken in de week van 21 februari weer op school kunnen houden. Voor alle ouders met een kind in groep 1 t/m 7 is er dan in maart een rapportgesprek. Na de vakantie kunt u weer intekenen voor deze gesprekken.


Agenda:
 
24-02     gekke hoedjes / brillendag
25-02     carnavalsviering op school
25-02     carnavalsvakantie start om 12.00 / 12.15 uur
07-03     aanmeldingsweek voorgezet onderwijs (voor leerlingen uit groep 8)
14-03     rapportgesprekken groepen 1 t/m 8
15-03     rapportgesprekken groepen 1 t/m 8
17-03     open podium groepen 1 t/m 5
18-03     inloopochtend groepen 1 t/m 4
18-03     uitgave Tweelingeninfo

Verjaardagen
                       
20-02 Ahmed  7-8
28-02 Musab 6b
29-02 Shaydyen 1-2c
 
01-03 Manal  8a
02-03 Omaima  4a
02-03 Khadya  8a
02-03 Nasireddine 6a
06-03 Denize 4a
09-03 Jaylano 7a
09-03 Riham  4a
11-03 Jesslina 4a
17-03 Shywastamie 6a
 

 
 
 
 
 


Carnavalsvakantie
 
Van maandag 28 febr t/m vrijdag 4 maart vieren we carnavalsvakantie

Rapportgesprekken.

In de schoolkalender staan de rapportgesprekken op 21 en 22 februari. Deze zijn verplaatst naar 14 en 15 maart.

Groep 7
 
Cito Rekenen: 
Op dinsdag 10-02-2022 begon de cito rekenen. We gebruiken de methode: Malmberg .
In de cito rekenen zijn er 3 delen. Per dag maken we een deel met 35 vragen. Nou dat klinkt moeilijk maar als je het zo nadenkt kregen elke groep meer dan een uur om het te maken klinkt iets makkelijker toch?
 
Cito Spelling: 
Voor cito spelling gebruiken we ook de methode: Malmberg. We hadden 2 blaadjes gekregen om te maken. Als je het blad ging omdraaien had je de andere deel van de toets. Omdat we 2 bladen hadden gekregen hadden we in totaal 4 delen. 2 delen waar werkwoorden de andere 2 niet werkwoorden.
 
Carnaval: 
Alle kinderen van groep 1 t/m 8 hebben 1 week vrij! 🎊
Basisschool Tweelingen heeft de school versierd met allemaal vlaggen en ik heb gehoord dat we flink feest gaan vieren laten we maar hopen dat corona het niet gaat verpesten.
gemaakt door donya van groep 7 


Groepen 1-2
 
De kleuterklassen hebben bezoek gehad van een dierenverzorgster. Ze heette Marjorie, maar ze leek erg veel op juf Marjon 😊. Marjorie vertelde ons dat ze werkt in een dierentuin, maar dat de directeur heeft gezegd dat de dierentuin moet sluiten. De hokken zijn zo oud, dat er een hok kapot is gegaan. Er is toen een leeuw ontsnapt! Gelukkig is de leeuw gevonden, maar nu durven er geen bezoekers meer naar de dierentuin te komen. Wat nu?
De kinderen kwamen met het idee om te gaan helpen. Ze gaan een nieuwe dierentuin ontwerpen en de dieren mogen zolang verblijven in de klaslokalen. Er is de afgelopen 2 weken al erg hard gewerkt aan het maken van hokken en het verzorgen van de knuffeldieren. We hebben goed gekeken naar welke dieren bij elkaar kunnen verblijven en wat de dieren eten. Ook worden er plattegronden voor een dierentuin gemaakt. We hebben de letter p geleerd van panda, pinguïn, papegaai en prairiehondje. We tekenen, we knippen, we plakken, we rijmen, we bouwen, we tellen, we verven, we klimmen, we worden voorgelezen, we zingen, we schrijven, we stempelen, we spelen en we doen nog veel meer. Dit thema is zo leuk! Als de dierenverzorgster terugkomt hopen we dat ze trots op ons is! Misschien mogen we dan ook naar een echte dierentuin!


Terugblik voorstelling “Ïeorg Idur”
 
Op woensdag 9 februari werd onze speelzaal omgebouwd  tot een echt theater.

 
De leerlingen van de groepen 3 t/m 5 hebben genoten van deze mooie voorstelling.

Terugblik voorleesontbijt
 
Op woensdag 2 februari vond de (uitgestelde) start van het voorleesontbijt plaats. In de groepen 1 t/m 5 werd er volop genoten van het voorlezen en een heerlijk plakje peperkoek! Zo ook hieronder op de foto, groep 12C waar juffrouw Mieke voorleest uit het bekroonde prentenboek van 2022.


3 uurkes vurraf
 
Ondanks Corona willen wij op school de carnaval niet zomaar voorbij laten gaan.
Wij gaan dit alsvolgt doen:
Donderdag 24 febr: “gekke” hoedjes/brillendag, uw kind mag naar school met een leuk, gek, grappig hoedje/bril. De kinderen hebben deze dag wel gewoon les.
Vrijdag 25 febr: De kinderen mogen verkleed naar school en gaan de hele ochtend leuke dingen doen zoals, dansen, knutselen, film kijken, bouwen, enz.
        U brengt en haalt uw kind gewoon volgens de laatst geldende regels naar/van school.
Op deze manier gaan we er een leuke ochtend met elkaar van maken.
 
Alaaf.!!!!
 
De carnavalscommissie


Bikkeltrainingen

Leer in zes bijeenkomsten sterker en steviger in je schoenen staan! Leerlingen uit groep 1 t/m groep 8 kunnen ook in de tweede helft van het schooljaar na school deelnemen aan Bikkeltjes met lef (4-7 jaar), Bikkels in de dop (8-12 jaar) of de Brugklas Bikkels (groep 8).
De trainingen worden verzorgd op het Bikkel-Hoofdkwartier in Eindhoven-noord. Superleuke trainingen waar we spelenderwijs werken aan het vergroten van je weerbaarheid en zelfvertrouwen of je voorbereiden op het voortgezet onderwijs!
 
Kan jouw zoon of dochter ook zo’n boost zelfvertrouwen gebruiken?
Aanmelden, prijzen en trainingsdata zijn terug te vinden op onze website:
www.bikkels.nl
Hoofdlocatie Spectrum Brabant
Mercuriuslaan 83A, 5632 EH Eindhoven
Tel. 040 254 9348 - spectrumbrabant.nl