Tweelingeninfo februari 2021

Wijzigingen in de kalender:
 
Op 8 maart staat er in de kalender een studiedag gepland. Deze komt te vervallen. We verwachten alle kinderen die dag gewoon op school. Vanwege het sluiten van de scholen in de afgelopen weken kunnen we deze lestijd goed gebruiken.
 
Verder zijn de adviesgesprekken voor de leerlingen van groep 8, het aanmelden van de leerlingen van groep 8 bij het Voortgezet Onderwijs en de rapportgesprekken voor alle kinderen verplaatst. Voor de juiste data verwijzen we u naar de agenda bovenaan deze nieuwsbrief.
 
Agenda:
 
12-02     start voorjaarsvakantie (school uit Turfveldenstr 12.00 uur / Planetenlaan 12.15 uur)
14-02     valentijnsdag
21-02     laatste dag voorjaarsvakantie
08-03     start adviesgesprekken leerlingen groep 8 , gespreid over meerdere dagen (info volgt via de leerkracht)
15-03     start aanmeldingsweek voortgezet onderwijs voor leerlingen groep 8
29-03     rapportgesprekken leerlingen groepen 1 t/m 8
30-03     rapportgesprekken leerlingen groepen 1 t/m 8
05-03     vrije dag leerlingen groepen 1 en 2
12-03     uitgave Tweelingeninfo
 
Verjaardagen
                       
15-02 Maida 3a
15-02 Jalaisa 6-7
16-02 Hanad 8a
18-02 Amy 6a
20-02 Ahmed 6-7
28-02 Musab 5b
29-02 Shaydyen 1-2
01-03 Manal 7a
02-03 Omaima 3a
02-03 Khadya 7a
02-03 Nasireddine 5a
06-03 Denize 3a
09-03 Jaylano 6a
09-03 Riham 3a
11-03 Jesslina 3a
 
 
 
 
 
 
   
Groepen 1-2:
 
 
Jippieeeeeeeee eindelijk zijn we weer met zijn allen op school geweest afgelopen week. En wat was het fijn! We hebben samen gezellig in de kring gezeten en gekletst over al onze avonturen die we thuis hebben beleefd maar ook over hoe we elkaar gemist hebben. We hebben samen gezellig gespeeld. In de bouwhoek, de huishoek maar ook aan de zandtafel of samen een werkje aan tafel. En natuurlijk hebben we ook weer samen buiten gespeeld. Samen, met zijn allen en oh wat was dat toch fijn!


Na dit korte weekje is het weer tijd voor vakantie. En hopelijk kunnen we na de vakantie, zo goed als het kan, alles weer oppakken op school en starten we met een nieuw thema; ‘Vervoer’.
De kinderen leren dat er vervoermiddelen zijn voor op het land (bijvoorbeeld fiets, auto, brommer, bus), op het water (bijvoorbeeld schip, tanker) en in de lucht (bijvoorbeeld vliegtuig, helikopter). We staan ook stil bij verschillende verkeersregels: hoe en waar steek je veilig over en waarom staan toch al die gekleurde borden langs de weg? Ook leren we weer twee nieuwe letters, namelijk de -t en de -r. We hebben er weer heel veel zin in, maar voor nu eerst een fijne vakantie!
 
Groep 5B:
 
Maandag 8 februari mochten we eindelijk weer naar school!
Elize:
Maandag kregen we chocolademelk, omdat het zo koud was. Deze was heel lekker en ik was blij dat we deze gekregen hadden. En ik ben blij dat we weer op school zijn. Daar ben ik echt super blij mee. En de thuislessen waren ook leuk, want toen konden we tijdens de les gewoon eten. Maar dat is niet het enige wat leuk is want van de juf les krijgen was ook super leuk!
 
Rugene:
Maandag kregen we warme chocolademelk met slagroom. Het was heel grappig, want we kregen een snor van de slagroom!
 
Maja:
Welkom allemaal, toen we thuis zaten was ik heel vaak gefrustreerd en ik werd super lui. Ik ging meer gamen en ik heb nauwelijks gesport. Ik ben super blij om weer na school te gaan tot snel!
 
Badr Eddine:
Ik vind het niet leuk dat we nu op school niet met andere klassen mogen spelen en we allebei aan 1 kant van het plein moeten blijven.
 
Ayrton:
Op school is het leuk. Je krijgt goede uitleg en je hebt een leuke juf en thuis was het een beetje lastig. Op school doen we leuke dingen. Thuis was een beetje fijn maar op school is het fijner.
 
 DIGITALE GELETTERHEID

Op zoek naar goede informatie voor een onderzoek, werkstuk of spreekbeurt? Begin je zoektocht eens op jeugdbieb.nl
Dit is een zoekmachine voor kinderen op de
basisschool waarin bronnen als Het Jeugdjournaal, Schooltv en Het Klokhuis zijn opgenomen. Deze teksten zijn geschikt voor kinderen waardoor ze beter de juiste informatie zullen vinden, dan wanneer ze alleen Google gebruiken als zoekmachine.
  
TIP VAN DE BIBLIOTHEEK

Pubers & Poen, wat kun je als ouder het beste doen?
Wist je dat kinderen die van hun ouders met geld leren omgaan later beter rondkomen en minder kans hebben op financiële problemen of schulden? Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Daarom organiseren we, in samenwerking met Gemeente Waalre en CDM, deze lezing.
Hoe ga je met jouw puber in gesprek over zakgeld, kleed- en belgeld? Welke grenzen moet je stellen? Welk voorbeeld geef je jouw kind met je eigen gedrag? Eef van Opdorp, financieel coach en bekend van diverse TV-programma’s (o.a. Uitstel van Executie) zorgt voor een boeiende avond waar je met een gezonde dosis humor informatie en handige tips krijgt.
Donderdag 18 maart, 19.30 tot 21.30 uur. Meer informatie en tickets via deze link.
 
  
Vraag een boekenpakket voor je kind aan
Ben je op zoek naar eerste leesboekjes voor je kind, maar weet je niet zo goed welke titels geschikt zijn? Of ben je juist op zoek naar mooie prentenboeken of boeken voor oudere kinderen?
Met dit formulier kun je een pakket aanvragen en afhalen bij de Witte Dame. Wij maken een passende selectie voor jou, zodat jullie weer snel kunnen genieten van mooie boeken.
Heb je alleen een pas van de schoolbibliotheek? Vraag dan via de link een pas aan van de Witte Dame. Dit is gratis voor kinderen tot 18 jaar.


 
LEESPLEZIER