Innovatief onderwijs

Basisschool Tweelingen leert kinderen vaardigheden voor de toekomst. Ook wel 21-eeuwse vaardigheden genoemd. We behoren tot de Brainportscholen van Eindhoven.

Binnen ons onderwijs besteden we aandacht aan ondernemend, onderzoekend en ontwerpend leren. Binnen onze zaakvakken besteden we veel aandacht aan deze vaardigheden. We werken met de methode Blink geïntegreerd. We stimuleren de nieuwsgierigheid van onze kinderen en laten ze de wereld om zich heen ontdekken. We begeleiden de kinderen bij het ontwikkelen van het creatief-, probleemoplossend en kritisch denken. Er is veel ruimte voor samenwerken, delen en presenteren. 

Daarnaast is er veel aandacht voor techniek en ict. We werken met maakboxen van de Maakotheek en met de methode Delta de draak. Op onze school zijn apparaten en materialen aanwezig om te werken aan de 4 pijlers van ict: informatievaardigheden, ict-basisvaardigheden, computational thinking en mediawijsheid. We werken met laptops, ipads, Bee-bots, Dash en Dot, Coderups, Makey makey en andere spullen uit de Maakotheekboxen.