Gastles Soufiane Touzani - Groep 7 en 8

Vandaag een bijzondere gast bij ons op school. Soufiane Touzani, bekend door zijn talenten in het (straat)voetbal, kwam vandaag zijn levensverhaal met ons delen. Over kansen en kansen pakken, over leren en leren van tegenslagen. Een bijzondere dag voor de kinderen van groep 7 en 8 en een prachtig verhaal met een mooie boodschap. Deze gastles is verzorgd vanuit de Gelijke Kansen Alliantie. 

Een bericht vanuit de organisatie: 

'Credible messengers' in het onderwijs kunnen helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen van kinderen en het bevorderen van gelijke kansen. Nu de basisscholen weer open zijn, is aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling bij kinderen belangrijk. Een 'credible messenger' is aansprekend voor het kind en weet hem met zijn verhaal te inspireren. Ook zijn er positieve effecten op gedrag, houding en aanwezigheid op school. Met een pilot wil de Gelijke Kansen Alliantie dit in de praktijk toetsen en in gesprek gaan met scholen en kinderen.

Wat houdt de pilot in?
Soufiane Touzani zal op drie basisscholen een gastles verzorgen. Hij vertelt hoe hij zijn kansen heeft gepakt en gecreëerd, ondanks de tegenslagen die hij op jonge leeftijd heeft gekend. Vandaag vond de tweede gastles plaats voor groep 7 en groep 8 op basisschool Tweelingen te Eindhoven.