Eindhoven gloeit

Wat is er aan de hand in Eindhoven?
Weer een blauwe gloed en lichtgevende ballonnen boven de stad
Voor de derde avond op rij hangt er een blauwe gloed boven Eindhoven. Ook zijn er door de hele stad rode ballonnen te zien die oplichten aan de hemel. Op sociale media wordt er druk over gespeculeerd: is het een actie van GLOW, dat deze week plaats had moeten vinden?

Het jaarlijkse lichtjesfestival GLOW had deze week voor de vijftiende keer plaats moeten vinden in Eindhoven. De jubileumeditie kon door welbekende redenen niet doorgaan, maar de organisatie achter de lichtjesroute liet in oktober al weten dat er wel een uniek moment zou komen ‘waar iedereen het nog lang over zal hebben’.
Wat dit ‘unieke moment’ precies inhoudt is nog niet bekend gemaakt. In april meldde de organisatie dat er plannen zijn om de stad tijdens GLOW een halfuur helemaal donker te krijgen, terwijl iedereen in Eindhoven een licht buiten zet. In een bericht op de website van GLOW nodigt de organisatie nu  inderdaad Eindhovenaren op om een persoonlijke Glow Dot te maken. Een Dot is een doosje met daarin een lampje dat met een zuignap aan het raam kan worden geplakt. 
Vooralsnog houdt de organisatie van GLOW de kaken stijf op elkaar en hebben zij nog niets laten weten over de lichtgevende ballonnen en het blauwe licht. (Bron: Eindhovens Dagblad)